Voetbal

Voetbal: mijn grootste passie
Van kind af aan ben ik wild van voetbal. Voetbal was en is mijn grootste sportpassie!
Begonnen op de straat en (school-)pleintjes in De Schilderwijk. Na de verhuizing naar Houtwijk hebben we daar de straten, veldjes en pleintjes onveilig gemaakt. Eén van mijn mooiste herinneringen van deze periode is dat we hartje winter, met een man of 12 op straat voetbalden in de Dr. HE van Gelderlaan.
Je 1e reactie zal wellicht zijn: “Nou, wat is daar speciaal aan?”. Dan moet je je proberen voor te stellen dat de straten volledig wit waren door het pak met sneeuw wat er lag. Er reden maar weinig auto’s en die er de straat op durfden reden slechts stapvoets. En wij, een aantal tieners van verschillende afkomst (3 Italianen, 3 Chilenen, 1 Chinees, 2 Surinamers, 3 Nederlanders) maar allemaal met een rode blos op de wangen streden op “leven of dood” met slidings en al… Bij de gedachte alleen al krijg ik weer een lekker, warm gevoel!

Schoolvoetbal
Op de lagere – en middelbare school heb ik ook veelvuldig meegedaan aan wedstrijdjes en toernooien. Of deze nu op het veld of in de zaal waren, mij maakte het niets uit als ik maar kon voetballen.

Sander, Hassan, Wim, Gil, Johan, Ron & Marcel ('86) - Copy[000176]

 

Mijn voetbalcarrière in clubverband
Ik ben op 16-jarige leeftijd begonnen bij BTC in Houtwijk. Ik kwam terecht in de B1, maar speelde ook meteen mee met de senioren.
Kampioensfoto BTC-2 seizoen '85-'86Mijn allereerste officiële wedstrijd was een competitiewedstrijd met de senioren van BTC-2.
Enkele namen die ik me nog uit de jeugd kan herinneren:
Dick Pronk, Hugo Verbaan, Denny Timmermans, Halit Kilic,
Gilbert & Gaston Taument.
Deze laatste heeft zelfs nog het Nederlands elftal gehaald!

Sportieve hoogtepunt met voetballen
Mijn hoogtepunt beleefde ik tijdens het seizoen 1987-1988. Ik vervulde toendertijd mijn militaire dienstplicht en speelde tevens in BTC-1. Door de week was ik in training met en voetbalde ik in het kazerneteam. Elke vrijdagavond kreeg ik van trainer John Rietveld individuele training, soms met een keeper erbij, om zondag mee te mogen voetballen. Dat jaar eindigden we in de competitie exact gelijk met Laakkwartier, Kampioen met BTC ('88) - getraind door Aad Mansveld.
We moesten 2 beslissings-wedstrijden spelen op het terrein van VUC. Rond de 4.000 toeschouwers op de tribune en rijendik langs het veld! De 1e wedstrijd eindigde in een 1 – 1 gelijkspel, daarom moesten we op herhaling.
Uiteindelijk wonnen we deze barrage met 3 – 1 en kon het feest beginnen! Na dit succes heb ik nog 1 seizoen bij BTC-1 gespeeld voordat ik met mijn beste vrienden, Michel en Ron, naar ADO zaterdag ben gegaan.

Mijn jaren bij ADO zaterdag
Bij ADO speelden nog een aantal vrienden (Bert van Driel, Halit Kilic, Willem van Maanen en Johan Taffijn).
Ooooh MY GOD! nr 003_edited175620330_5_FgPf[1]
[000161]

Ik mag wel zeggen dat ik hier de leukste tijd heb meegemaakt. Het was elke week weer een feest! Heb hier dan ook vriendschappen voor het leven opgebouwd. Met, zonder iemand anders tekort te willen doen, als uitschieter: mijn vroegere trainer en nu goede vriend Piet Gelauf sr.

 

Voetballen als (jongere) oudere
Zelfs nu nog voetballen we jaarlijks met een team veteranen! We doen met heel veel plezier elk jaar in augustus mee met het Haagse Voetbal Historie Toernooi, georganiseerd door Rob Pronk (zie HVH). We hebben ook een pagina op Facebook: Oud ADO-zaterdag.
Team HAV_2013

ADO-zaterdag reunie 2014

Oud ADO-zaterdag 2016