Ugur Bagcan

SOS CHILD

Logo SOS Child
Aan het woord, de bedenker en eigenaar van deze app: Ugur Bagcan.

“Mijn nieuwe auto heeft in het dashboard een rode knop met de tekst ‘SOS’. Als ik ’s nachts op een donkere verlaten weg een ongeluk krijg, laat ik met één druk op deze SOS-knop de hulpinstanties weten waar ik ben. Dit kan mijn leven redden, maar ik hoop dat ik de knop nooit hoef te gebruiken.”

Naast ondernemer ben ik bovenal ouder
Als vader van drie kinderen zette dit hem aan het denken. Waarom is er geen SOS-knop voor kinderen, bijvoorbeeld op hun mobiele telefoon? Geen app om de mobiel van je kind terug te vinden of om hem of haar te volgen, zoals ‘find my phone’. Alleen een knop waarbij ik direct weet dat mijn kind mij nodig heeft.
Stel dat er iets gebeurt iets met een van mijn familieleden. Dan wil ik direct weten waar hij of zij zich bevindt. Dat is precies wat deze app doet. Iemand in nood laat met één druk op de knop weten dat ze hulp nodig hebben en je ziet direct, via GPS locatiebepaling, waar ze zijn.

Hoe kom ik aan deze app
Locatievoorzieningen-iOS-71-teaser
In twee stappen zet je op iedere telefoon de alarmknop:
1. Je downloadt de SOS CHILD-app via Google Play (Androide) of via de App Store (iOS) en
2. Je selecteert vanuit je contactenlijst op je telefoon drie namen.
Als er ooit iets is en je hebt hulp nodig druk je op SOS en de drie personen uit je lijst weten direct waar je bent. De namenlijst kun je later altijd nog wijzigen.

De SOS-knop op je telefoon kost eenmalig € 1,50. Met dit bedrag  kan iemand in nood altijd laten weten waar hij of zij is. Installeer deze knop vandaag nog op je eigen telefoon en die van je familieleden, in de hoop dat je hem nooit nodig zult hebben…

Recensie Gilbert:
Ik ben enorm blij met deze app.
Wij hebben dan wel geen kinderen, maar wel hebben we allebei nog onze ouders. En die zijn ons ook enorm dierbaar. Deze app vormt voor mij een geruststellende gedachte omdat ik weet dat mijn lieve moedertje (uit 1937) mij nu op een heel simpele manier kan laten weten dat ze mijn hulp nodig heeft!

Ugur en Ebru
Op de foto hiernaast zie je Ugur met zijn lieve vrouw Ebru.
Hij is vanaf 2002 franchisenemer van 2 Olympia Uitzendbureau vestigingen, te weten: Vestiging Alphen ad Rijn en Vestiging Schiedam.

Olympia_logo_payoff_2PMS_temp