Tennis

Mijn 2e passie: Tennis
Nadat ik gedwongen met voetbal moest stoppen vanwege 2 versleten knieën ben ik begonnen met tennis. Wat een geweldige sport is dit!
Vooral het mentale aspect is hier nog belangrijker dan bij voetbal. Je speelt namelijk niet alleen tegen je tegenstander(-s) maar ook en misschien vooral tegen jezelf!

Vrijwel direct ben ik begonnen met spelen van toernooitjes en competitie. Ik had mezelf ten doel gesteld om een pasje te hebben met als rating 6 / 6 (voorheen: C2 / C2). Mijn tennisleraar gaf namelijk aan dat het gemiddelde in Nederland ligt op 7 / 7 en ik was zo fanatiek om dan net iets beter dan gemiddeld te willen worden 😉
Uiteindelijk is dit me dan ook gelukt. Dus de laatste jaren probeer ik mijn techniek te verbeteren en meer te genieten van het spelletje.

Gil als Tina-1Mijn huidige tenniscarriere
Momenteel tennis ik op Tennispark Welgelegen in Rijswijk (zie: info TP Welgelegen). Ik bevind me in de nadagen van mijn actieve periode, maar na een wat stille periode (een verlengde winterslaap van een kleine 2 jaar) ben ik gestart met een nieuw competitieteam.

Sinds 1 januari 2016 zijn wij gestart met dit team. Het team bestaat uit 6 spelers:

 • Joke van der Klein
 • Dana Huisman
 • Michelle Samson
 • Bauke Zijlstra
 • Cobbe van der Vuurst de Vries
 • Gilbert Kolenel

  Wij zijn een team welke als motto hanteert: GSV. Dit staat voor Gezelligheid Staat Voorop. Klik hier voor meer info.
  Met een gezonde dosis aan humor en gezelligheid proberen we op het sportieve vlak een goede teamprestatie neer te zetten. Wij vinden het vanzelfsprekend dat hierbij gestreden wordt om elk punt, maar wel gepaard met het nodige respect. Niet alleen in het eigen team onderling maar zeer zeker ook naar de tegenstanders.
  Met dank aan de volgende sponsoren zijn we dit jaar in staat om een mooi tenuetje aan te schaffen:
  * Kamil Souren van Aannemersbedrijf Souren BV
  * Bauke Zijlstra van Zijlstra & Udema Verzekeringen
  * Daan Souverijn van Daan Souverijn Bloemenhandel en Commissionair
  * Kees Toet van Scheveningse Vishandel Toet
  Positie Logo Logos

Stand in de Districtscompetitie Den Haag 2016 van ons team Rijshaeghe mix-1